De Costa Blanca beleven met Manon

Tijdens je vakantie in Manon's vakantiewoning met prive zwembad kun je ook 

kiezen voor leuke dagtrips of kleinere trips en uitjes om de Costa Blanca te beleven.

Geniet van mijn lokale kennis, mijn vertalingen en de leuke dingen die hier in de omgeving te doen zijn.

Niets moet alles mag ga je mee op dagtrip? Adios Manon

Op stap met Nederlandse Manon in de Costa Blanca

Wat ga ik, Manon, wel eens ondernemen, hier wat voorbeelden

 Dus mocht je willen aansluiten, dan hoor ik het graag.

Groetjes en tot snel Manon

Manon's wat wil je niet missen in  Costa Blanca

Mijn topfavorieten dagjes uit in de omgeving van Alicante aan de Costa Blanca

Dagje uit naar Benidorm

Voor leuke wandelingen, heerlijke stranden, het sfeervolle oude centrum van Benidorm met de mooie uitkijkplek, hier de locatie en natuurlijk de Nederlandse hap.  Maar ik begin de ochtend met de enorme markt op zondag en op woensdag, hier de locatie.  Al met al een hele dag pret en gezelligheid en een Nederlands sausje als je dat wilt. Parkeertip in het centrum hier de locatie van een openbare parkeergarage.

 

Met de tram vanaf El Campello naar Benidorm

Mocht je met de tram naar Benidorm dan is de rit ongeveer een uurtje vanaf de opstalplaats in El Campello. Je kunt in de tram een (retour) kaartje kopen en hoeft niet over te stappen. De ticketmachine heeft een knop waarmee de tekst op de machine in het Engels komt. De opstapplaats van de tram in El Campello.

Dagje uit naar Guadalest

Op ongeveer 50 minuten rijden van Manon's vakantiewoning in Mutxamel ligt het adembenemende Guadalest. Waar je een toffe combi vind van super veel leuke souvenirwinkels, gave mini musea, het kasteel wat je kunst bezoeken. Je kunt er ook bij verschillende restaurants heerlijk eten. Echt een heerlijke dag!

Hier de locatie van één van de parkeerplaatsen 

Dagje uit naar Elche

Wat ik ook erg leuk vind is een dagje naar het mooie sfeervolle Elche. Ik parkeer de auto dan op de parkeerplaats, hier de locatie, of in de parkeergarage midden in het centrum, hier de locatie van de betaalde parkeergarage. Wat een echte aanrader is om met het treintje door het centrum te gaan. Voor ongeveer 3,50 mag je bijna driekwartier door het centrum. Echt heel leuk. Je koopt je kaartje bij de bestuurder en de opstapplaats is voor het VVV kantoor, hier de locatie.

Super interessant is het MAHE museum met daarbij de palacio De Altamira met een geweldig uitzicht over de stad, maar ook indrukwekkend om bovenin te lopen.

De manier waarop ze hier laten zien in beeld en met vondsten, de manier van leven in de jaren voor ons is echt heel indrukwekkend.

Dit archeologisch museum, MAHE, is direct naast de parkeergarage, hier de locatie.

Je kunt ook heerlijk genieten van een hapje en drankje op de vele sfeervolle terrassen in het centrum. En een bezoek aan de Balsilica de Santa Maria (en de toren) is ook echt indrukwekkend, hier de locatie en meer info

Dagje uit naar Villajoyosa

Een dagje naar Villajoyosa is ook echt een feestje. Heerlijk genieten van het mooie zandstrand waar je ook ligbedden en parasols kunt huren. De boulevard is leuk om overheen te wandelen naar de kleine haven aan het einde van de boulevard.

Je kunt je auto bijvoorbeeld parkeren in de ondergrondse ruime parkeergarage langs het strand, hier de locatie van de parkeergarage.

Als je graag naar de markt gaat dan kun je bijvoorbeeld op donderdag naar Villajoyosa gaan en ook de markt bezoeken voor een leuke dag vol lol en plezier in Villajoyosa, hier de locatie van de markt.

 Bezoek het gratis museum van Valor, en laat je overladen met leuke weetjes over chocolade maken in het verleden en nu. En de miniproeverij in de chocoladewinkel in het museum natuurlijk hier de locatie van het Chocolademuseum en meer info.

Er zijn elke dag ook Engelstalige rondleidingen waarvoor je online kunt reserveren of ter plekke een gratis toegangskaartje pakken. (vol=vol)

hier kun je je toegangsbewijs reserveren

Wat is er te doen in El Campello Costa Blanca

Maak gebruik van mijn lokale tips, gezelschap en vertalingen. 

Voordat je hier aankomt voor je vakantie "Bij Manon in Spanje" krijg je al up-to-date originele informatie over wat er hier allemaal te doen is in de omgeving.

Bijvoorbeeld in het gezellige strand dorp El Campello op slechts een korte autorit van de vakantiewoning.

In slechts een kwartiertje rijden ben je in El Campello.

 Wat te doen in El Campello.

Hoe is het weer in Alicante Costa Blanca

Het hele jaar is het lekker weer in Alicante aan de Costa Blanca. Daarom kun je Manon's vakantiewoning met prive zwembad ook het hele jaar huren. Ben je benieuwd naar aan het weer in de maand wanneer jij wilt komen. Lees dan de informatie hierover met mijn tips over wat er zoal leuk is om te doen in die maand.

En voor vragen kun je mij, Manon, natuurlijk altijd bereiken.

Wat is het weer in Alicante

De Nederlandse Manon op zoek naar wat te doen in Mutxamel

Kleine bakkertjes in een klein winkeltje met heerlijk brood op steen gebakken, leuke artistieke winkeltjes of mooie kleurrijke straatjes met originele huizen zo leuk om te beleven op ontdekkingstocht.

Mocht je nu vakantie aan het vieren zijn in Manon's vakantiewoning met prive zwembad in Mutxamel en je wilt mee, tuurlijk kan dat!

Leuke dingen ontdekken in Mutxamel Alicante kom je ook? 

Tot snel groetjes Manon

Kindvriendelijke vakantie in Alicante 

Manon's vakantiewoning met prive zwembad is natuurlijk niet alleen voor volwassen

een top plek om je vakantie te vieren maar ook voor kinderen en tieners.

Mocht je een keer op stap willen ( met of zonder de kids) met mij, Manon, dan kan dat natuurlijk ook.

Het grote zwembad met speelgoed maar ook de verzameling aan leuke dingen om kinderen en tieners te vermaken in Alicante en de Costa Blanca maken de vakantie hier in Manon's vakantiewoning kindvriendelijk.

Wat te doen in Alicante met kinderen en tieners

Lokale winkeltips en winkelroute Alicante

Vind je het heerlijk om te shoppen ga dan met mij mee winkelen in de vele leuke overdekte winkelcentra in de omgeving van Manon's vakantiewoning in Alicante. Binnen kwartier rijden kun je als een dolle gaan shoppen en winkelen. Benieuwd naar waar we heen kunnen:

Winkelen en shoppen in Alicante

Sportieve dingen te doen bij Manon

Voor de sportievelingen is Manon's vakantiewoning in Mutxamel ideaal gelegen. Er is gratis een mountainbike die voor je klaar staat. Je kunt heerlijk wandelen en natuurlijk ook de golfbaan van Mutxamel op korte rij afstand. Benieuwd naar de sportieve tips voor je vakantie in Alicante

Actief en Sportief in Alicante

Reviews goed verzorgd op vakantie bij Nederlanders in Alicante

Meer dagtrips en updates volg Manon op Social media

Leuke updates en dagtrips in de Costa Blanca omgeving Alicante volg Manon's Facebook en Manon's Instagram en  Manon's Youtube?

Adios Manon