Actieve en sportieve uitjes Alicante 

Zin om te sporten of een actief uitje te doen in Alicante en omgeving. Hieronder wat leuke tips en aanbevelingen voor sportievelingen op vakantie "Bij Manon in Spanje". Veel plezier groetjes Manon.

Sportief en actief in Alicante ontdekken in 2024

Even genoeg van lekker chillen bij het zwembad en de heerlijke maaltijden en het lekkere ijsje wil je weer even actief aan de gang. Hier mijn tips!

Hier een selectie van de actief en sportief Alicante Costa Blanca ontdekken en beleven.

 • Voor de voetballers en voetbalfans bezoek een voetbalwedstrijd van FC intercity in Alicante centrum of  Elche Club de Futbol of iets verder weg Valencia FC
 • Snorkelen in Isla de Tabarca, bijvoorbeeld per ferry (bijvoorbeeld opstappen in Alicante centrum op de ferry van Kontiki) of per catamaran jij kiest! en als je een compleet verzorgde cursus duiken en / of snorkelen wilt check Manon's tip 1 hieronder!  
 • Zin om de lucht in te gaan, ga dan vanuit Alicante centrum parasailen , bijvoorbeeld met Parasailing Alicante, hier de locatie en meer info.
 • Wil je onder de grond bezoek dan de grotten van Canelobre  voor een super mooie ervaring, hier de locatie en meer info.

Sportieve dingen te doen in Alicante en omgeving in de Costa Blanca

Wil je nog meer sportieve tips? Wil je misschien dan:

 • Op een uur rijden van Manon's vakantiewoning in San Miguel de Salinas is Lo Rufete Multiaventura Park, een avonturen park waar je van alles kunt ondernemen zoals bijvoorbeeld quad rijden, paintball, paardrijden, ziplinen, boogschieten en veel meer, hier de locatie en meer info. 
 • Elektrisch karten meer je ding? Dan kun je je uitleven bij Karting 932 in San Vincentehier de locatie en meer info.
 • Wat actie nodig ga je naar de Laser Combat Club Armagedon in Alicante, hier de locatie en meer info.
 • Surf je of ben je gek van alle andere watersporten zoals suppen, kajakken, dan kun je terecht in El Campello aan het strand bij Campello Surf Club, ook voor lessen hier de locatie en meer info.

Manon's speciale aanbeveling 1 : klimmen in Alicante 

Als je van klimmen houdt en je wilt onder begeleiding gaan klimmen tijdens je vakantie in Alicante, dan heb ik een tip Cintclimbing. Ook voor sportieve gezinnen hebben ze uitjes gemakkelijk te boeken via de website. De website is op dit moment alleen nog in het Spaans beschikbaar. Leuke tip voor mijn sportieve gasten die klimmen willen ontdekken in Alicante of anders willen gaan klimmen als ze gewend zijn. Check Cintclimbing voor alle vormen van klimmen in Alicante en omgeving.

Aanbeveling 2: helemaal verzorgd duiken in Alicante

Mocht je het leuk vinden om te leren duiken of je kunt al duiken, dan is het een echte aanrader om te gaan duiken met Posidonia. Zij zijn ook Engeltalig super enthousiast en geven hele leuke cursussen en uitjes. Zelfs compleet verzorgde uitjes begint met het ophalen bij de vakantiewoning Bij Manon in Spanje inclusief je terugbrengen na een vast en zeker geslaagde duiktrip. Alles netjes door Posidonia verzorgd. 

Niet alleen duikuitjes in Alicante omgeving, maar ook voor snorkelen bijvoorbeeld in het water van Tabarca kun je echt goed bij hun terecht!  Echte aanrader.  Check Posidonia voor veel plezier!

Bowlingbaan in Alicante 

Ozon bowlingcentrum met speelarcade in San Vincente, fijn elke dag open vanaf uurtje of 16.00 tot 23.45. En in het weekend gaat Ozon al eerder open vanaf 12.00. Veel plezier en succes!! hier de locatie

Waar is een leuke sport bar in Alicante en omgeving

En als je klaar bent met sporten en lekker sport wilt kijken in een leuke bar waar sport in het middelpunt staat in Alicante en omgeving ga dan bijvoorbeeld naar:

 • in San Juan ga je naar sportcafe Palco, hier de locatie
 • of ga in Alicante centrum naar de Red corner, hier de locatie
 • de gezelligheid van het terras van sportsbar Austin in Alicante centrum wil je niet missen (wel wat minder schermen), hier de locatie

Wielrennen en fietsen aan de Costa Blanca Alicante

Als zelf de Visma Rent a Bike (voormalig Jumbo Visma) hier haar trainingskamp doet in januari dan weet je dat het mooi en goed fietsen hier in Alicante is. Dus pak je kans en kom wielrennen in Alicante Costa Blanca.  En als je minder getraind bent kun je ook een (elektrische) fiets huren bijvoorbeeld in Alicante centrum bij Baja Bikes, waar je ook een Nederlandstalige gids erbij kunt boeken.

Wandelingen wandelroutes en caminos Alicante centrum

Als leuke wandelingen voor alle niveaus wilt doen in Alicante en de rest van de Costa Blanca check dan mijn lokale tips over wandelen en wandelroutes.

Volg me op facebook druk op het facebook logo